SEGAFREDO STORIA: Átláthatóság a teljes értéklánc mentén

17 március 2021

A tradíciókra épülő Segafredo Zanetti ezúttal bemutatja a SEGAFREDO STORIA-t, egy vadonatúj terméket, amely blokklánc (blockchain) technológiát használ, hogy elmeséljen minden csésze kávéélmény mögött egy teljes háttértörténetet.

 

100 százalékos átláthatóság és nyomonkövethetőség

A Segafredo STORIA egy teljes egészében új termék, amely a fogyasztókat egy utazásra invitálja és beavatja eredettörténetébe. A csomagoláson található QR-kód segítségével bárki elmerülhet a Segafredo STORIA világában, mindent megtudhat a termékről és annak történetéről: pontos eredet és összetétel, ültetési és betakarítási idő, szállítás, pörkölés és csomagolás. Tudjon meg többet a származási ország társadalmi projektjeiről és arról, mely fenntarthatósági kezdeményezések zajlanak ott.

Az IBM Blockchain által támogatott „Farmer Connect” platformnak köszönhetően – amelyet a csomagon található QR-kódon keresztül bármikor lehívhatunk – betekintést nyerhetünk minden olyan területbe, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a kávé szerelmesei végül a boltok polcain találják a terméket. Egy csésze Segafredo STORIA nem pusztán azt jelenti, hogy a legjobb minőségű termék mellett hozzuk meg a döntésünk. Arról is szól, hogy pontosan tudjuk: kik és milyen feltételek mellett vettek részt az alkotási folyamatban. A Segafredo STORIA segít megismerni történeteiket, láttatni arcukat, többet megtudni ezáltal szülőföldjükről és egyúttal a STORIA hazájáról.

 

A Segafredo történelmet ír

A Segafredo Zanetti a teljes transzparenciát választotta a blokklánc-alapú technológia segítségével. Ez a lehető legbiztonságosabb és leginkább hitelesített módszer a teljes nyomonkövethetőség garantálására az ellátási láncban. A folyamat minden résztvevőjének adatai egy nyilvános főkönyvbe kerülnek. Kizárólag a teljes ellátási láncban végzett hozzájárulásuk tüntethető fel, azonban más területeken nem végezhetnek változtatásokat vagy kiegészítéseket. Végül a terjesztés során egy átfogó képet kapunk az összes részinformációról – amit világszinten titkosítanak is egyben, így biztonságban vannak a visszaélésekkel szemben. A részletek azonban mindenki számára elérhetőek és biztonságosan megoszthatók.

A STORIA-val, a Segafredo Zanetti családi vállalata bizonyítja az átláthatóság, a fenntarthatóság és a tisztességes munkakörülmények fontosságát. A csomagolást olyan emberek fényképei díszítik, akik valóban részt vesznek a termék létrehozásában. Hondurastól – a zöld kávé származási helyétől – egészen Finnországig, ahol a kávét a társaság saját pörkölőjében finomítják tovább.

 

Segafredo STORIA: Single Origin Honduras, BIO és RFA tanúsítvánnyal

A Segafredo STORIA egy 100%-ban Arabica kávészemek alkotta prémium kávé, amelyet 1400–1600 méter magasságban szüretelnek. A keverék olyan fajtákat tartalmaz, mint a Catuai, a Typica és a Lempira, amelyek egy jellegzetes, enyhén sötét pörkölésen esnek át. Ízvilágát tekintve: az ínyencek gyümölcsös jegyekkel és roppant kellemes savassággal rendelkező kávéra számíthatnak.

A STORIA esetében a Segafredo 51 – Lempira és Intibuca körzetéből származó – hondurasi kávégazdával dolgozik együtt. Ez nem véletlen műve, hiszen a Hondurashoz fűződő remek kapcsolatok immár hosszú évek óta fennállnak. Számos helyi kezdeményezést támogatnak, amelyek nagyobb fenntarthatóságot, jobb munkakörülményeket, méltányos díjazást, valamint minőségibb oktatást és életet biztosítanak.

 

Segafredo STORIA az alábbi kiszerelésekben várható:

  • 1000 g szemes kávé
  • 250 g őrölt kávé

LEGFRISSEBB HÍREK