trek segafredo partnership ends

A SEGAFREDO ZANETTI ÉS A TREK MEGSZÜNTETI STRATÉGIAI PARTNERKAPCSOLATÁT

30 május 2023

„Hosszú és izgalmas utazáson vagyunk túl, amelyben elkötelezettségünk és lelkesedésünk hajtott bennünket. Fontos célokat és jelentőségteljes mérföldköveket értünk el, és most itt az ideje, hogy lezárjuk ezt a fejezetet. Továbbra is támogatjuk a Trek-et, mint első számú rajongójuk” – mondta Massimo Zanetti elnök.

 

Bologna, 2023 május 30. – A Segafredo Zanetti és a Trek bejelentette stratégiai együttműködésük megszüntetését. A két cég között 2015 végén létrejött kollaboráció az évek során virágzott, és 2019 óta a női csapatot is magába foglalta.

A partnerség a világ legversenyképesebb csapatait eredményezte, és a legnagyobb kaliberű bajnokok, például Nibali, Contador és Cancellara versenyeztek ezekben a színekben. Az évek során a csapat eredményeit olyan győzelmek fémjelezték, amelyek a modern kerékpársport történetének részévé váltak. Kiemelkedik közülük a tekintélyes Milano-Sanremo; Il Lombardia; és az első két történelmi Párizs-Roubaix győzelem női kerékpározásban Lizzie Deignannal és Elisa Longo Borghinivel; valamint a sárga trikó Tour de France-on, rózsaszín trikó Giro d’Italia-n, továbbá a férfi és női szivárványos mezek világbajnokként való elhódításai.

A stratégiai kapcsolat végül elérkezett közös megegyezésen alapuló lezárásához.

„A Trek-Segafredo a sportág történelmének részévé vált, az ikonikus mezek pedig a rajongók szívében élnek tovább. Nyolc szezon óta kísérjük a bajnokokat az úton, és most eljött az ideje, hogy tovább álljunk, habár a Trek mindig is a részünk marad” – fűzte hozzá Massimo Zanetti.

John Burke, a Trek elnöke hozzátette: „A Segafredo nyolc szezonon át volt elkötelezett partnere csapatunknak, így méltatnunk kell a kerékpársport fejlődésébe való befektetéséért.”

 

LEGFRISSEBB HÍREK