A QUATTROR CSATLAKOZIK A MASSIMO ZANETTI BEVERAGE GROUP-HOZ

22 április 2024

Ambíciózus növekedési projekt

A QuattroR egy magántőke-alap, amelynek feladata, hogy tőkét biztosítson kiemelkedő olasz vállalatok fejlesztéséhez, -növekedésük és hosszú távú értékteremtésük felgyorsítása érdekében- 50%-os részesedést szerzett a Massimo Zanetti Beverage Group S.p.A.-ban. A Massimo Zanetti által több mint 50 évvel ezelőtt alapított Massimo Zanetti Beverage Group a kávéipar fontos és kiemelt globális szereplője. A csoport Olaszországból organikus fejlődések és felvásárlások útján egyaránt be el tudott jutni Európa, Amerika, Ázsia és a Közel-Kelet legnagyobb fogyasztói piacaira. Eredete ellenére az olasz piac ma a csoport forgalmának kevesebb mint 10%-át teszi ki. 110 országban képviselteti magát 20 pörkölővel és kiterjedt kávézóhálózattal. A több mint 40 márkát magában foglaló portfólióval, -köztük a jól ismert Segafredo márkával, amely 1960 óta az olasz Espresso szimbóluma- a csoport több mint 3300 embert foglalkoztat, és 2023-ban 1,1 milliárd eurós árbevételt realizált.

Tőkeemelés a további növekedés érdekében

„A QuattroR-rel kötött partnerség lehetőséget és ösztönzést jelent számunkra a csoport növekedési pályájának további megszilárdítására és az értékteremtés maximalizálására” – mondta Massimo Zanetti, a Massimo Zanetti Beverage Group alapítója és elnöke. „Vállalati értékeink megosztása és kompetenciáink egyesítése megkönnyíti a csoport céljainak elérését.” A QuattroR elsősorban jelentős tőkeemelés révén szerzi meg részesedését a csoportban. Az új forrásokat teljes mértékben a számos, már azonosított növekedési lehetőségek megvalósítására fogják fordítani. Fő cél a csoport vezető pozíciójának megszilárdítása Európában, valamint globális jelenlétének további erősítése. Massimo Zanetti, a cég elnöke tapasztalatával és vállalkozói készségeivel továbbra is hozzájárul a csoport fejlődéséhez.

Pierluigi Tosato kinevezése vezérigazgatóvá

„Ezzel a befektetéssel” – hangsúlyozta Francesco Conte, a QuattroR vezérigazgatója – „megerősítjük elkötelezettségünket a sikeres vállalatok középtávú támogatása iránt, a hangsúlyt a üzleti területeik további fejlesztésére helyezve. A Massimo Zanetti Beverage Group-ba történő befektetés teljesen összhangban áll küldetésünkkel, amely az olasz prémium márkák, -amelyek globális szinten vezető szerepet töltenek be- felértékelésére összpontosít.” A Massimo Zanetti Beverage Group S.p.A. igazgatósága Pierluigi Tosatót nevezte ki a csoport új vezérigazgatójává. Tosato több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik az élelmiszer- és italágazatban, és olyan nagy ipari vállalatokat vezetett, mint a Biscuits Bouvard, a Continental Bakeries, a Deoleo, a Bolton Food és az Acqua Minerale San Benedetto. „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Massimo Zanetti Beverage Group-ot vezethessem ebben a növekedési és konszolidációs fázisban” – mondta Tosato. „Lényeges stratégiai és kereskedelmi lehetőségeket látok ebben a csoportban, amely egy nagyon izgalmas szektorban tevékenykedik.”

 

A hivatalos angol nyelvű sajtóközlemény az alábbi linken érhető el:
QUATTROR JOINS MASSIMO ZANETTI BEVERAGE GROUP FOR AN AMBITIOUS GROWTH PROJECT | Massimo Zanetti Beverage Group (mzb-group.com)

LEGFRISSEBB HÍREK